Hälläpyörä 3D-kilpailu

< Kilpailutulokset


Hälläpyörä 3D-kilpailu

Hämeenkyrö 13.7.2019

Talja alkukisa:
1) Paavola Aki PJM 69 p.
2) Broman Jouni Mouhijärven MS 65 p.
3) Hell Eetu PJM 59 p.
4) Laine Pauli EPJM 58 p.
5) Saag Toomas PJM 57 p.
6) Koskela Jone Mouhijärven MS 53 p.
7) Rajamäki Matti EPJM 51 p.
8) Ulvelin Kimmo PJM 51 p.
9) Mansikkamäki Janne PJM 48 p.
10) Nieminen Timo PJM 48 p.
11) Lepistö Tuomas PJM 46 p.
12) Salinas Raul PJM 44 p.
13) Routamaa Hannu PJM 43 p.
14) Penttilä Markus TJA 41 p.
15) Immonen Tapani PJM 35 p.
16) Hell Eemeli PJM 33p.
17) Lepistö Toni PJM 31 p.

Talja Finaalit:
1) Laine Pauli EPJM 8 – 12* – 15 – 3

2) Broman Jouni MMS 8 – 13 – 15 – 1
3) Paavola Aki PJM 9 – 12
4) Hell Eetu PJM 5

Vaisto alkukisa
1) Lehtonen Tommi PJM 37 p.
2) Pihlajaniemi Raimo TEJA 33 p.
3) Iisakkala Jari SJML 24 p.
4) Harjunpää Päivi PJM 23 p.
5) Korpi Mauri TEJA 23 p.
6) Heinikoski Sami PJM 20 p.

Vaisto Finaalit:
1) Pihlajaniemi Raimo TEJA 4 – 6 – 11
2) Lehtonen Tommi PJM 2* – 5* – 7
3) Iisakkala Jari SJML 4 – 5
4) Harjunpää Päivi PJM 2

Hälläpyörän 3D-kisat – kilpailukertomus

Hälläpyörän 3D-kilpailuita aloitettiin suunnittelemaan jo yli puoli vuotta sitten aloittaen lupa-anomuksista ELY-Keskukselle, poliisille, pelastusviranomaisille ja esittämällä kisasuunnitelmia kunnalle. Tästä syystä päivä jouduttiin lyömään lukkoon jo vuoden alussa, viimeinen lupa kisoille heltisi toukokuussa.

Paikka oli suhteellisen kompakti eikä antanut pahemmin mahdollisuuksia haasteellisiin kulmiin. Oli pakko miettiä jotakin, ja keksimme ottaa mukaan joen ja rakensimme sinne muutaman rastin. Toiveissa oli tietysti, että jokin ohikulkeva vene saattaisi sopivasti keikuttaa maalia antaen ampujalle pikkuisen mietittävää.

Lisäksi halusimme saada mukaan muutakin kuin “pönöttämistä” joten yksi rasti oli aikarasti, jossa yhdeltä tolpalta ammuttiin kolme maalia 60 sekunnin ajalla, toinen rasti oli kävelyrasti, jossa kolmelta eri tolpalta piti ampua kolme eri maalia omavalintaisessa järjestyksessä 90 sekunnin kuluessa. Ensimmäisenä näille rasteille osunut vaistoporukka nauroikin, että rasti ei ole heille paha mutta katsotaanpas sitten kun taljat tulee paikalle…

Rasteja tuli kaikkiaan 20 joista 7 ammuttiin kahdella nuolella, kisan maksimipisteiden ollessa siis 81. Matkat pidettiin maltillisina, pisin ammuttu matka tähtäinampujilla oli alle 40 metriä ja vaistoilijoilla alle 25 metriä. Ampumaluokkia meillä oli vain kaksi, vaistoampujat ja tähtäinampujat, molemmat sekä aikuisissa että junioreissa. Lisäksi ajattelimme, että kyllä miehet ja naiset voivat ampua molemmat samassa sarjassa.

Lopuksi ammuttiin finaalit, joissa oli mukana 4 parasta ampujaa kummastakin luokasta. Pisteet nollattiin tässä vaiheessa ja aloitettiin uusi kumulatiivinen pistejahti. Kaikki ampuivat ensin 4 maalia, maalit valittiin sekä katsojien että allekirjoittaneen toimesta kentällä tuoduista 3D-eläimista satunnaisesti samoin kuin matkat annettiin joka kerta uusiksi. Neljän nuolen jälkeen alimman pistemäärän kerännyt ampuja tippui pois, jonka jälkeen ammuttiin 2 nuolta ja jälleen alimman pistemäärän omaava kilpailija tipahti pois. Tasatuloksissa ammuttiin uusintanuoli, kunnes saatiin selville kuka jatkaa.

Kisa oli tiukka ja uusintanuolia ammuttiin jonkin verrankin, mutta voittaja saatiin kyllä selville. Parasta kiitosta kilpailunjohtajalle oli se, että lähes kaikki kilpailussa mukana olleet jäivät seuraamaan finaaleita – joka varsinkin tähtäinpuolella oli todella tiukka.

Lopuksi pidimme palkintojenjaon ja kun viimeisiä toivotuksia heiteltiin, jatkoi PJM:n porukka maaston perkausta tyhjentäen alueen kaikesta kisamateriaalista – tänään sunnuntaina vain raivatut urat kasvillisuudessa ja tallatut polut kertovat, että eilen paikka kuhisi jousiampujia.
Kiitokset talkooporukalle, että saimme tehtyä nämä kilpailut, kiitokset osallistujille siitä, että otitte osaa kilpailuun.

Harri