Lumimies 2024

Etusivu / Lumimies 2024

Nyt jo yhdettätoista kertaa pidettävä kisa pidetään tutuksi tulleella paikallaan maaliskuun alussa Kauhajoella Sahankylässä 9.3.2023. Aika näyttää jälleen tuleeko Lumimies- vai Kurahousukisa.

Eli paikka sama: Harjuntie 51, 61850 Kauhajoki.

Lumimies on myös tänä vuonna käynnistyneen KYRÖNJOKI-cupin osakilpailu.

Sarjajako viime vuosilta tuttu: vaisto, talja alle 55 paunaa ja talja +55 paunaa. Junnuille (alle 10v) ja nuorille tarvittaessa oma sarja. Tänä vuonna myös OPEN-luokka.
Osanottomaksu 10€, EPJM:n jäseniltä 5€.

Miehet ja naiset ampuvat siis samassa, jousen jäykkyys taljassa määrittää sarjan. Lisäksi vielä CUP-säännöistä poiketen yli 50-vuotiaat saavat käyttää suurentavaa tähtäintä ja vanhat vaistoukot opaskoiraa.
Muuten säännöt mukailevat vanhempia kunnon SJML Cup-sääntöjä: metsästyslailliset jouset (ei koske openia), etäisyyttä mittaavaa laitetta ei saa käyttää, pääsääntöisesti yksi nuoli /eläin, matkat ovat tuntemattomia. Maksimimatkat vaistolla 25m +10% ja talja 45m +10%. Nuoret ampuvat vaistopaikoilta junnut lähempää ja tarvittaessa sovelletaan.

Poikkeuksista on maininta ampumapaikalla. Jos joku haluaa raahata metrin mittaista stabia mukana, niin siitä vaan. Voi olla osittain hankalaa maasto huomioon ottaen.

Kaiken tasoiset ampujat ovat tervetulleita ja jos ampumatolppa tuntuu olevan liian kaukana, niin saa mennä ampumaan lähempää – pisteitä siitä tietenkään saamatta. Tärkeintähän ei ole voitto vaan se että saa ampua hyvässä seurassa!

HUOM!: Kiikarit mukaan, ampumatolpilla ei välttämättä ole kuvia.

Kisan jälkeen ammutaan vielä perinteisesti ”Yllytyshullu”.

Jos on kurakelit, niin auton voi joutua jättämään puolen kilometrin päähän josta on kyllä kuljetus.
Ilmoittautua voi paikan päällä, mutta järjestäjä toivoisi kuitenkin että porukka vähän ilmoittelisi etukäteen…

Lisätietoja: Pauli Laine 0405142134